Category Travel Tips
Întrucât școala a început pe 11 septembrie, septembrie oferă o ultimă săptămână de vacanță pentru copii și părinți. Litoralul românesc este bine pregătit pentru familii cu copii, iar apropierea față de casă face călătoria mai puțin obositoare decât zborurile cu avionul. 

Dacă părinții trebuie să se întoarcă la muncă, dar copiii sunt prea mici pentru școală, o vacanță cu bunicii la mare poate fi o idee excelentă mai ales daca alegem cazarea intr-un hotel langa mare. Temperaturile sunt plăcute în septembrie pentru toate vârstele. În continuare, iată 5 motive pentru a merge la mare în septembrieꓽ

Servicii hoteliere de calitate în extrasezon

Serviciile hoteliere rămân la aceleași standarde de calitate sau chiar pot fi îmbunătățite în extrasezon, deoarece personalul nu este atât de solicitat ca în plin sezon. Acest lucru înseamnă că vei beneficia de cazare la mare cu  servicii mai rapide și personalul va putea răspunde mai prompt cererilor tale. 

Eventualele probleme legate de cameră pot fi rezolvate mai ușor, iar recepția hotelului va avea mai multe opțiuni disponibile pentru a-ți satisface nevoile. De asemenea, există posibilitatea ca hotelurile să ofere tarife mai accesibile în extrasezon, astfel încât să poți beneficia de facilitățile lor la un preț mai avantajos.

În luna septembrie și, în general, pe durata extrasezonului, unitățile de cazare au un grad de ocupare mai redus. Astfel, personalul va fi mai atent la nevoile oaspeților, putând răspunde cu cu promptitudine în fața nevoilor și cerințelor oaspeților, asigurându-se, totodată, de faptul că oaspeții vor avea un sejur cât mai plăcut.

Întrucât sunt mai puțini oaspeți, hotelurile vor fi mult mai bine îngrijite, iar camerele se vor pregăti mai rapid pentru următorii oaspeți. Cei care aleg să meargă în luna septembrie la mare se vor bucura de camere bine întreținute, întrucât în sezonul de vârf, adesea curățenia se face într-un timp foarte scurt, iar asta deoarece gradul de ocupare este mare și nu există timp suficient pentru a pregăti camerele cum se cuvinte pentru primirea oaspeților.

În plus, se mențin și facilitățile care se oferă pe perioada verii. În ceea ce privește piscina, oaspeții se pot interesa dacă aceasta va fi deschisă atunci când decid să meargă în vacanță.

Cu un ambient mai curat și liniștit, oaspeții vor avea parte de un sejur frumos, chiar și în luna septembrie, mai ales că vremea s-a dovedit a fi extrem de plăcută. 

De asemenea, în septembrie orele de check-in și de check-out pot fi flexibile, ceea ce pe perioada verii nu prea se poate. Cu această facilitate, de a te caza imediat ce ajungi la locație, bifează încă un avantaj inclus în serviciile de calitate oferite în extrasezon.

Aglomerație redusă

Pe litoral, aglomerația din lunile de vară poate fi sufocantă, dar septembrie este luna ideală pentru evitarea acestui inconvenient. Stațiunile devin mult mai aerisite, plajele mai puțin populate, iar cozile la magazine devin rare sau inexistente. 

Serviciile turistice sunt mai prompte, iar senzația generală este că toate serviciile sunt mai bine adaptate nevoilor tale. Plecând la mare în septembrie, eviți competiția pentru locurile la plajă cu sutele de mii de turiști care au vizitat litoralul în primele luni ale anului.

La începutul toamnei, litoralul devine o destinație relaxantă și fără aglomerație, oferind o pauză de la stresul sezonului estival. Ambuteiajele, locurile de parcare ocupate și cozile la diverse atracții se reduc semnificativ. Plaja devine mai puțin aglomerată, permițându-vă să vă bucurați de mai mult spațiu și liniște pentru înot și relaxare.

Gradul mai scăzut de ocupare înseamnă că vei găsi locuri mai ușor pe șezlonguri. Nu va mai trebui să te grăbești să ocupi loc în primele ore ale dimineții.

Pe lângă serviciile hoteliere, poți alege între plajele publice și cele private pentru a-ți petrece timpul la mare. Plajele publice oferă o experiență mai naturală, unde poți sta pe prosop direct pe nisipul cald și fin. Dacă preferi mai mult confort și servicii adiționale, plajele private oferă șezlonguri cu saltele moi, umbrele de soare, baruri all-inclusive și o atmosferă mai animată.

Plaja mai puțin aglomerată permite intimitate și discreție pentru cupluri, familii și grupuri de prieteni care vor să se bucure de activități pe plajă fără a deranja pe alții. Această atmosferă relaxantă permite înotul fără aglomerație în apă și relaxare pe plajă sau în localitate.

De asemenea, restaurantele hotelului nu vor fi atât de aglomerate precum în lunile de vârf, ceea ce înseamnă că vei avea mai multă libertate în alegerea orelor de masă și nu va trebui să aștepți la cozi.

În plus, parcările hotelului vor fi mai puțin aglomerate în septembrie, evitând astfel situațiile neplăcute de căutare a locurilor de parcare sau direcționarea către parcări învecinate.

Vremea plăcută

În septembrie, poți să te bronzezi aproape la fel de bine ca în mijlocul verii, dar scapi de caniculă. Temperaturile sunt mai blânde, iar soarele este mai prietenos. Radiatiile ultraviolete rămân puternice, așa că trebuie să folosești în continuare loțiune de plajă pentru a-ți proteja pielea. Cu toate acestea, atmosfera este mult mai confortabilă pentru a te bucura de soare și plajă. 

Litoralul este o alegere atractivă și în septembrie datorită condițiilor meteo excelente. Cu temperaturi moderate și plaje mai puțin aglomerate, această perioadă poate fi ideală pentru o vacanță relaxantă.

Descoperă Cele Mai Importante Top 5 Motive Să Vii la Mare în Septembrie

Costuri reduse

Septembrie este luna reducerilor pe litoral. Prețurile au scăzut semnificativ, iar această reducere se simte nu doar în restaurante și baruri, ci și în industria hotelieră. Există opțiuni pentru toate preferințele, de la zone liniștite la destinații mai animate, precum Mamaia. Astfel, poți beneficia de tarife mai accesibile și de servicii de calitate pentru vacanța ta.

Trafic redus

Aglomerația pe șosele, ambuteiajele și lipsa locurilor de parcare pot fi o bătaie de cap atunci când te gândești la călătoria spre mare în timpul verii. În septembrie, traficul rutier este mult mai fluid, iar planificarea călătoriei tale devine mai eficientă. Poți evita orele lungi petrecute în mașină și te concentrezi pe bucuria valurilor și a plajei, nu pe drum.

Nu în ultimul rând, luna septembrie aduce și o oportunitate pentru escapade romantice la mare, deoarece aglomerația scade semnificativ odată cu încheierea concediilor de vară și începerea școlii. Stațiunile de pe litoral capătă un farmec aparte în această perioadă a anului, atrăgând turiști în căutare de momente romantice.

Acestea sunt motivele pentru care se merită să alegi o vacanță pe litoralul nostru toamna, pentru o experiență plină de farmec, cu beneficiile prezentate în acest articol.Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Rezerva acum0
Nu ai adaugat nicio camera la rezervare
**Tariful nu include taxa locala in valoare de 1% din contravaloarea intregului sejur. Se calculeaza din tariful de cazare (fara mese si fara TVA). Taxa se achita la check-in.
Continua pe site
0
Rezerva